Als u scripts op uw hostingaccount wilt uitvoeren op een specifieke tijd, gebruik dan het takenrooster in Plesk om het systeem de scripts automatisch voor u te laten uitvoeren.
Om alle ingeroosterde taken te bekijken die voor een abonnement zijn aangemaakt, gaat u naar Websites & domeinen en aan de rechterkant naar Ingeroosterde Taken.
Opdracht. Geef het volledige zoekpad op naar het uitvoerbare bestand dat moet worden ingeroosterd. Dit kan een binary-bestand zijn, een shell-script of een batch-bestand.

Een URL ophalen. Geef alleen de URL op; het is niet nodig om een zoals "curl" of "wget" opdracht op te geven.
Een PHP-script uitvoeren. Geef het zoekpad op naar het script, relatief ten opzichte van de map van uw virtuele host. U kunt klikken op het pictogram browse om het scriptbestand snel te vinden.

Selecteer vervolgens hoe vaak de taak moet worden uitgevoerd en geef de gewenste datum en tijd op.
Standaard wordt hiervoor de tijdzone van de server gebruikt; als u een andere tijdzone nodig hebt, ga dan naar het tabblad Websites & domeinen > Ingeroosterde taken > Instellingen.
U kunt ook een omschrijving voor de taak opgeven en meldingen instellingen.

Voordat u de taak opslaat hebt u de mogelijkheid deze te testen, zodat u zeker weet dat de taak goed is ingesteld. Klik op Nu uitvoeren en wacht tot de taak is voltooid. Als de taak nu een foutmelding geeft, dan zal deze ook niet goed werken wanneer hij automatisch wordt uitgevoerd. U moet daarom eerst uitzoeken wat het probleem is en deze oplossen..