Bij het aanmaken van een abonnement wordt er ook meteen een gebruikeraccount voor de abonnementhouder aangemaakt. Dit is het account waarmee u zich bij Plesk aanmeldt. U kunt alle bewerkingen uitvoeren waarvoor de hostingprovider u de rechten heeft toegekend. Soms wilt u echter iemand anders toegang geven tot Plesk voor een specifiek doel denk bijvoorbeeld een andere medewerker van uw organisatie of aan een externe dienstverlener. Hoe kunt u ervoor zorgen dat zij niet de volledige controle hebben over u hele abonnement wanneer zij zich aanmelden?

In dit geval kunt u aanvullende gebruikers aanmaken die zich bij Plesk kunnen aanmelden en die toegang hebben tot bepaalde vooraf ingestelde functies, zoals het aanmaken van postvakken, het beheer van databases en het maken van reservekopieën. Welke functies beschikbaar zijn hangt van de gebruikersrollen die zijn aangemaakt, ingesteld en toegewezen aan de aanvullende gebruiker.

Om een aanvullend gebruikeraccount aan te maken gaat u naar Gebruikers > Gebruikeraccounts en u klikt op Gebruikeraccount aanmaken.